Wichmond, Achterhoek, Nederland, Europa, Wereld
+31 6 111 640 38
mail@maartenvanleeuwen.com

Aan de slag voor een leefbaar platteland

Aan de slag voor een leefbaar platteland

Het dorp Wichmond bij de basisschool de Garve

Deze maand ben ik gestart als vrijwilliger bij GroenLinks Bronckhorst. Met onderstaande tekst stelde ik me voor aan andere leden en geïnteresseerden op de website van GroenLinks. Net als eerder in Doetinchem zet ik me ook nu weer in als Digital Media Manager / Webmaster.

Een leefbaar platteland, waarin de overheid een betrouwbare partner is voor alle inwoners.

Mijn eerste campagne voor een sociale, groene en eerlijke wereld was al op jonge leeftijd. Op mijn basisschool in Borculo namen we elke week een dubbeltje mee voor een weeshuis in Kenia. 

Op een dag vertelde de leraar dat er steeds minder dubbeltjes werden meegenomen naar school en dat betekende dat de kinderen van het weeshuis zouden beschikken over minder schoolspullen. Dat mocht toch niet gebeuren? Onderzoek, schrijven en een stencil drukken. Resultaat: er werden weer meer dubbeltjes meegenomen naar school.

Over mij

De rode draad door mijn werkende leven richt zich op de thema’s communicatie, ICT en duurzaamheid (voor mens en omgeving). De afgelopen jaren heb ik gewerkt in verschillende marketing & communicatie rollen bij startups, goede doelen en bij de overheid.

Samen met mijn vriendin en twee kinderen woon ik in Wichmond. Goed bewegen is goed voor lichaam en geest. Je vindt me dan ook veel buiten (hardlopend, fietsend, wandelend) om te genieten van al het moois wat onze gemeente te bieden heeft.

Leefbaarheid op het platteland

Ik maak me zorgen over de leefbaarheid op het platteland. Wereldwijde veranderingen op het gebied van digitalisering, klimaatverandering en een groter wordende kloof tussen arm en rijk hebben ook hier in de Achterhoek hun impact. Hoe maken we de overstap naar andere manieren van energie en warmte opwekken? Hoe versterken en behouden we het groen & water dat onze gemeente en de regio aantrekkelijk maken om in te leven en te beleven? Hoe zorgen we voor goede verbindingen tussen de kernen, in de regio en met de stad? En hoe voorkomen we dat het platteland het kind van de rekening wordt als het gaat om kosten voor noodzakelijke en betaalbare zorg en onderwijs? Hoe maken we ruimte voor sociaal & innovatief ondernemerschap, het experiment? En nog zoveel meer dilemma’s en vraagstukken.

Samen werken aan oplossingen

Hoe dat allemaal eruit moet zien dat weet ik eerlijk gezegd ook niet. Dat niet weten maakt soms onzeker. Noodzakelijke veranderingen waarvan we de uitkomst niet kennen, maken onzeker. Maar ik werk graag aan antwoorden en oplossingen voor Bronckhorst, een schitterende plattelandsgemeente in de Achterhoek. De antwoorden en oplossingen vinden we bij onze buren, in onze gemeente, onze regio, onze provincie, in Nederland, Europa en de wereld. Alleen redden we dat niet. Door goed te luisteren naar elkaar en elkaar vragen blijven te stellen, kunnen we samen op zoek gaan naar de antwoorden en oplossingen. Open en transparant en met respect voor elkaar.

Aan de slag voor Bronckhorst

Bij GroenLinks zie ik veel terug van de waarden en normen waar ik voor sta. Maar ik wil het werk niet alleen door een ander laten opknappen. Daarom zet ik me bij GroenLinks Bronckhorst in als Digital Media Manager / Webmaster voor een sociaal, groen en eerlijk Bronckhorst. Een leefbaar platteland, waarin de overheid een betrouwbare partner is voor alle inwoners.

Update
In april 2021 ben ik gestopt als vrijwilliger voor GroenLinks Bronckhorst.

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *