Wichmond, Achterhoek, Nederland, Europa, Wereld
+31 6 111 640 38
mail@maartenvanleeuwen.com

Energie besparen: goed voor klimaat en portemonnee

Energie besparen: goed voor klimaat en portemonnee

We wonen nu een klein halfjaar in ons ‘nieuwe huis’ en we zijn inmiddels redelijk geland. Schilderen, opfrissen en het gezellig maken binnen waren in deze coronatijd de eerste prioriteit. Maar nu, zo aan in de herfst, is het tijd om na te denken over wat kunnen we besparen, qua geld en energie. Want eerlijk is eerlijk, hoezeer we ook genieten van ons huis en de omgeving, qua energielasten zijn we er niet op vooruitgegaan door deze verhuizing.

Van een duurzame huurwoning naar uitdagende koopwoning

Laten we zeggen dat we een duurzaam en energiezuinige huurwoning met 18 zonnepanelen hebben verlaten voor een heerlijk koophuis wat nog wat kleine uitdagingen heeft qua energierekening.

We leven best energiebewust: schakelen lampen uit waar mogelijk en we trekken sneller een trui aan dan dat de verwarming omhooggaat. Maar zowel voor het klimaat als voor de portemonnee willen we graag aan de slag met het verduurzamen van onze woning.

Energiebox Bronckhorst

Toeval wil dat de gemeente Bronckhorst een campagne is gestart om bewoners in Bronckhorst te laten zien dat besparen van energie niet alleen leuk is maar ook nog eens geld oplevert. Als het goed is ontvangen we binnenkort de Op Morgen Energiebox met daarin tips & tricks, munten die je kan inleveren voor gratis energiebesparende producten en diensten en boek. Erg nieuwsgierig of ons dat kan helpen om de energierekening naar beneden te brengen.

Duurzame hypotheek

In onze hypotheek zit ook een klein verbouwingsdepot voor verduurzamingsmaatregelen. Daaruit willen we nog wat grotere uitdagingen aanpakken, bijvoorbeeld door te kijken naar het isoleren van onze woning en het opwekken van duurzame energie. Daarbij kijken we zowel naar wat goed is voor het klimaat als onze eigen portemonnee. Een interessante puzzel tijdens de wintermaanden!

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *