Wichmond, Achterhoek, Nederland, Europa, Wereld
+31 6 111 640 38
mail@maartenvanleeuwen.com

Road 2 Rotterdam Marathon 2022

Road 2 Rotterdam Marathon 2022

Een paar maanden geleden hoorde ik binnen mijn tennisteam geluiden dat er getraind zou worden voor de marathon van Rotterdam. Na goed overleg thuis besloot ook ik ervoor te gaan. De afgelopen weken gewerkt aan mijn basisconditie en vandaag liep ik mijn eerste training van mijn trainingsschema. We gaan beginnen!

Mijn 2e Marathon

Mijn eerste marathon liep op Terschelling in 2019: de Berenloop. Ik had redelijk getraind voor mijn eerste marathon, vond ik zelf. Maar het viel schitterend tegen! De eerste helft ging lekker. Ik had me een beetje laten meeslepen door het tempo van iemand die ik onderweg tegenkwam. Iemand die ik kende via de hashtag #berenloop op Instagram. We hadden daar beide onze ervaring met het trainen gedeeld en dan heb je toch het gevoel dat je elkaar een beetje kent. Maar na die eerste 21 km ging het goed mis. Rond kilometer 23 kwam de klad erin. En toen ik een klein stukje ging wandelen kwam er iemand naast mijn lopen die alleen maar kon zeuren over het weer, de afstand en het parcours. Ik kon er niet tegen. Een paar kilometer later stond mijn vriendin met de kinderen bij een drankpost. Ik bleef bewust wat langer hangen om van deze meneer af te komen. Het werkte, maar alles deed inmiddels pijn. Mijn vriendin fietste een stukje mee en uiteindelijk hervatte ik mijn marathon met een lange weg naar het strand. Op het strand verzuurde ik compleet. Ik was niet vooruit te branden.

Tijdens mijn eerste marathon, de Berenloop op Terschelling, kapot en dus maar genieten!

Maar vanaf dat moment besloot ik te gaan genieten. En dat deed ik volop van de fantastische ongeving, strand, duinen en een ondergaande zon op de Longway terug naar West. Uiteindelijk kwam ik binnen in het donker en genoot ik van de enthousiaste supporters langs de kant in de laatste km op weg naar de Brandaris. Eindtijd netto: 4uur 40 minuten en 55 seconden. Ik was een marathon finisher!

Trainen voor de Rotterdam Marathon 2022

Er is een ding zeker: er is veel onzeker op weg naar 10 april 2022. Om er een paar te benoemen: corona, mijn eigen rust, lichamelijke ongemakken en andere onvoorziene gebeurtenissen waardoor trainingen niet altijd optimaal kunnen zijn. Of waardoor de marathon wordt afgeblazen. Maar dat weet ik. En toch ga ik er vol voor. Ik heb dit keer een trainingsschema gekocht op FinalSurge van McMillan Running. Dit schema volgend moet ik in staat zijn om de marathon uit te lopen. Dat is doel 1. Doel twee is dat ik sneller wil zijn dan mijn eerste marathon. Dan ben ik tevreden. Helemaal gelukkig ben ik als het lukt om te eindigen in een tijd van 4uur en 12 minuten. Dan was mijn gemiddelde snelheid hoger dan 10km per uur. De eerste kilometers van het schema liep ik vandaag.

Wil je me volgen op weg naar Rotterdam 2022? Volg me dan hier op dit blog of via Twitter, Facebook of Instagram.

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *