Wichmond, Achterhoek, Nederland, Europa, Wereld
+31 6 111 640 38
mail@maartenvanleeuwen.com

Kandidaat Water Natuurlijk Rijn en IJssel

Kandidaat Water Natuurlijk Rijn en IJssel

Ik ben van de Baakse Beek bij Landgoed Hackfort en mijn naam is Maarten van Leeuwen. Geïnspireerd door de Maori gemeenschap, die zich zo voorstellen vanwege het belang van het water voor hen, stel ik mijzelf voor vanuit mijn stroomgebied. Als kandidaat van Water Natuurlijk Rijn en IJssel sta ik hier met een nieuwjaarswens.

Wij streven naar drinkbare rivieren en beken als indicator van een gezonde natuur. Vandaag proosten we nog even met kraanwater, maar onze diepste nieuwjaarswens is dat we de volgende keer zo uit de rivier en beek kunnen drinken. Stap voor stap, net als bij een marathon, ieder voor zich en gemeenschappelijk, zet ik me in voor water, de drager van het leven. Proost op het leven, met Water Natuurlijk!

Over mij als kandidaat voor Water Natuurlijk Rijn en IJssel

Mijn hele leven lang is water nooit ver weg. Ik groeide op in Borculo waar mijn basisschool aan de Berkel stond. ’s Winters schaatsten we op het riviertje. Mijn middelbare schooltijd woonde ik in Zutphen, dichtbij de IJssel. Als student was ik terug te vinden langs de Maas in Maastricht en de Rijn in Arnhem. Tegenwoordig woon ik in Wichmond en wandel ik graag langs het water van Landgoed Hackfort.

Waarom ik mij kandidaat stel voor Water Natuurlijk? Ik maak me zorgen over de droogte in de Achterhoek en de impact die dat kan hebben op de kwaliteit van leven en de natuur om ons heen. Opwarming van de aarde en hoe we, burgers en bedrijven, het water om ons heen gebruiken hebben invloed op de droogte, de kwaliteit en beschikbaarheid van water. Bovendien lijken we als mensen steeds verder uit elkaar te groeien als we op zoek zijn naar oplossingen. In een open gesprek over onze toekomst kunnen we elkaar (terug)vinden en komen tot een goede afweging van belangen voor onze leefomgeving.

Momenteel werk ik bij de overheid aan een landelijk programma over duurzame opwek van energie. Met mijn kennis en ervaring van marketing en communicatie bij duurzame startups en (internationale) non-profits wil ik bijdragen aan een goede dialoog over water en droogte in de Achterhoek.

Over Water Natuurlijk Rijn en IJssel

Op 15 maart 2023 zijn de Waterschapsverkiezingen. Ontdek meer over het programma van Water Natuurlijk en onze andere kandidaten in het werkgebied van Waterschap Rijn en IJssel op https://waternatuurlijk.nl/rijn-en-ijssel

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *